ТED talks-понеделник в ХОУМ

Образователната революция на Пловдив ТЕД разговорни курсове по английски език         В Хоум започна поредното издание на Ted talks- практически курсове…

Образователната революция на Пловдив

ТЕД разговорни курсове по английски език        

В Хоум започна поредното издание на Ted talks- практически курсове по английски език. На 20 януари бе открит петият семестър на единствените в Пловдив ТЕД езикови курсове. През следващите два месеца всички записали се езикови ентусиасти ще имат възможността да дискутират на английски ключови за нашето съвремие проблеми. Два пъти в седмицата новите попълнения в семейството на езиковия дом ще обсъждат теми като: „Възможно ли е да преобразим модерния град в градина?“, „Какво е да гониш ураганни бури като професия?“ и „Как използването на една салфетка по-малко на ден може да спаси планетата?“.

Защо образователна революция?

Според Форбс сме на прага на нова индустриална революция. Това налага и осъществяването на образователна такава. Езиковите курсове трябва да пасват на нуждите на света, в който живеем – изпълнен с постоянни иновации и промени. За това и курсовете  на ТЕД се фокусират върху практическата употреба на езика в дискусии. Аналитичното и критично мислене –  неизменна част от дискусиите, са в топ 10 в класацията на едноименната медия за умения на бъдещето. За първи път в Пловдив се провежда езиков курс, който да се фокусира върху тези ключови за съвремието ни умения. Така ТЕД курсовете позволяват постигането на максимално близка до естествената езикова среда.

Защо този учебник?

Комуникация на 21 век- такова е заглавието на серията учебници, използвани в ТЕД курса за практически английски на ХОУМ. Иновативната учебна система е резултат от колаборация между TED talks и National Geographic, благодарение на което съчетава взимащи дъха фотографии с актуални проблеми. Учебникът е разделен на 8 урока, като всеки от тях засяга различна тема, която е представена чрез оригинално видео на TED. Преди да стигнат до видео дискусията обаче, учениците ще имат възможност да упражнят съществено важна лексика и конструкции, които да използват още по време на урока. Благодарение на това разпределение на информацията дори хора, които не са напълно уверени в способностите си по езика, ще могат да проведат разговор и да излязат от затворения кръг на теоретично натрупване.

Ето и няколко думи от вече завършил наш ТЕД курсист –  Николай Димитров

Как определяш нивото си след курса?

-Промени се самочувствието ми. Вече се чувствам много по-удобно в разговор. Научих и нови думи, но увереността ми да говоря е съществената победа. Имах поле за изява, знаех, че мога да говоря, без да се притеснявам, че някой ще ми се смее.

А защо ХОУМ?

-Развиват се, не са корпоративни, искат да предложат нещо ново на курсистите си постоянно. Някак си усетих всички приятелски настроени, атмосферата е отворена, няма го усещането за нещо скучно, има книги и някак си, абе не искам да казвам, че се чувствам вкъщи, защото е голямо клише, но не е строго, по-свежо е някак си, по-като за хора, не за машини…разбираш ли ме?

Присъствал ли си на някои от събитията на ХОУМ?

-Да, поне на три куиза и едно от завършванията.

Харесва ми идеята за куиз, а идвам, защото в ХОУМ все още не съм печелил, а искам (смее се).

Има ли нещо много емблематично, което запомни по време на курса?

-Да, фразите „To widen my horizons“ и „in a nutshell“, преди курса не ги ползвах, а по време на дискусиите ги повтарях постоянно.

Искате да станете част от езиковото семейство на Хоум?

Направете безплатен тест за определяне на нивото тук: https://ezikovdom.com/test-en/

Източници:

https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2019/04/29/the-10-vital-skills-you-will-need-for-the-future-of-work/#174ce9bf3f5b

https://eltngl.com/assets/html/ted/