fbpx
Nevena

Невена Костова

Италиански език

Веднъж срещнете ли се с нея, ще искате да я виждате постоянно. Невена заразява всички около себе си с нескриятия си оптимизъм и лъчезарност. Тя е истинско Хоум олицетворение, защото събира в себе си качествата, които са нужни на един преподавател да завладее и задържи вниманието на курсистите си.

След като завършва езикова гимназия с италиански език, продължава своята следдипломна квалификация в Университета за чужденци в гр. Перуджа, Италия. Работила е в Почетното консулство на Италия, Италианския институт за външна търговия – секция на посолството на Италианската република, а след това бива ангажирана в различни проекти с италианско участие в областта на културата, индустрията и финансите.

Тя влага цялата си отдаденост в преподаването и смело можем да заявим, че се справя блестящо. За себе си твърди, че е романтик по душа, влюбена в италианския дух, стил и лайфстайл „ла долче вита”. Страстта и по Италия е последвана от следващата ѝ голяма любов – изобразителното изкуство. Тя рисува платна с маслени бои, като наскоро изложи някои от тях, сред които и италиански пейзажи.

Оставаме без думи, когато трябва да опишем всеотдайността ѝ към нейните курсисти, които умело успява да завладее първоначално само с аурата си, а впоследствие и с финеса и загрижеността си към всеки един, който иска да научи езика. В нейните ръце не просто ще научите езика, ами ще се влюбите в Италия като цяло.