ПОЛЕЗНО ЛИ Е ЗА ДЕЦАТА ДА ЗАПОЧНАТ ЕЗИКОВ КУРС ПРЕЗ ЛЯТОТО?

71
298

Всички знаем, че учебната година е изключително натоварваща за всички ученици – от най-малките до зрелостниците. Самите ние със сигурност си спомняме как сме бленували да дойде моментът, в който ваканцията ще “почука на вратата” и ще се отдадем на заслужена почивка и време с приятели навън. Факт е, че умът на всеки човек има нужда да си отдъхне след натоварен период, за да е по-продуктивен, но дали е полезно за децата да прекарат летните месеци изцяло в почивка и игри?

През учебната година в графика на децата могат да се вместят извънкласни дейности единствено след училище или през уикенда, когато те наистина са пренаситени от нова информация и задачи за училище. Това много често води до нежелание у тях да посещават нещо странично, изнервеност, нетърпеливост и демотивация. Както за детето, така и за преподавателят е истинско предизвикателство да “събудят” вече натоварения ум след разнообразните часове в училище и занималнята след тях. Вече години наред забелязваме, че децата учат много по-продуктивно и с много повече желание през лятната ваканция, когато посещават занятията отпочинали и мотивирани, жадни за нещо ново и забавно, което да допълни игрите навън и летните почивки край морето. Често родителите са скептични, когато стане въпрос за летен курс или занималня, но всъщност децата имат нужда точно от това, за да не изпуснат рутината, която вече им е създадена в училище. В противен случай много по-трудно би било за тях отново да се напаснат, когато дойде време за новата учебна година.

Ако се колебаете дали да запишете своето дете на групов или индивидуален курс през лятото, особено ако е на по-крехка възраст, не подминавайте факта, че родителят е този, който трябва да създаде полезна рутина за своето дете, за да може да му осигури едно истински обогатяващо развитие и максимално да олекоти процесите в него. Ако пък имате нужда от помощ – ние и нашите специалисти сме до Вас, за да предложим предложим най-подходящия вариант за Вашето дете, с внимание и грижа, за да растем всички заедно и да се обогатяваме едни други!