Румяна Калинова

Немски

Ако търсите истински усмихнат и положителен преподавател за този така сериозен език, тук сте на най-правилното място от всички възможни! Невероятна симбиоза от педагог и психолог, но най-вече истински добър и отдаден на курсистите си професионалист. Това е нашата Руми!

Завършила природо-математическа гимназия с отличие, профил засилено изучаване на Немски език и Биология. От  2001 се обучава в Германия в “Otto-von-Güricke Universität”, Magdeburg , специалност Педагогика и Психология, след успешно  издържан изпит DSH. Впоследствие се завръща в България и продължава обучението си по Психология във Варненски свободен университет, гр. Варна, след това специализира Клинична Психология в Софийски университет гр. София. Докато се обучава в София превежда текстове от български на немски език, и от немски на български, развива и надгражда езиковите си умения с немски и нидерландски преподаватели в Софийски университет в специалност Германистика и Холандски език. Така лека полека тя се превръща в един от най-добрите експерти в немския език за град Пловдив и с истинска лична емоция работи до последния детайл с курсистите си, за да изглади и надгради качествено знанията им!

Както самата тя казва: “За мен е удоволствие и забава преподаването по Немски език. Обичам да разговарям с курсистите на немски и да затвърждаваме заедно правилното произношение  и граматика с аудио материали с много забавни и интересни текстове от учебника на Hüber Verlag. Езиците са ми страст, скоро надявам се да прибавя към тях и познания по Италиански език, защото езиците са едно от най-големите богатства, които можем да притежаваме.Обичам планините и лятото скитам по тях. Почитател съм на художествената литература,  класическата музика, операта, балета, худ. гимнастика изобщо – красивото в изкуството и живота.”

Как да не искаш да учиш при такъв фин и прекрасен професионалист? ?