Мария-Магдалена Христова

Италиански

Чистота, спокойствие и обаяние – така бихме описали присъствието на Маги! Още при първата си среща с нея, човек просто се чувства у дома! Затова и по време на ученето при нея отсъства всякакво напрежение или стрес, новите знания се попиват естествено, а италианският език се усеща още по-нежен и изтънчен! Не случайно една курсистка от нейна уикенд група съвсем наскоро сподели, че “би прекарала цялата си неделя по този начин”. 

Маги е завършила ‌гимназия с усилено изучаване на италиански в София, а след това продължава продължава образованието си в Римски университет “Ла Сапиенца”. В Рим прекарва 7 години и граби с пълни шепи от езика, културата и енергията на хората там. През 2020г. идва във Варна, заради красивите диви плажове около града с желанието да си купи кемпер и да обикаля волно. “В крайна сметка се влюбих и се оказа, че съм дошла тук, за да създам семейство, просто не съм го знаела тогава” – казва с усмивка тя.  Признава, че в майчинството е открила своето призвание и с огромно удоволствие би се занимавала активно с преподаване на деца. Свободното си време Маги прекарва в пътувания до различни красиви места, като в последните години любимите ѝ дестинации са Родопите и като цяло Южна България.

Като преподавател Маги е любимка на малки и големи, и както сте прочели до тук – има защо! С удоволствие можем да кажем, че курсистите ѝ са меко казано доволни от обучението при нея и дори вече имаме ентусиасти за продължаващ есенен курс, макар че е едва февруари!